Få dina produkter innan jul,beställ senast om00 dagar00 h00 min

Padelracket Dam

Ett padelracket för dam väger generellt sett mindre än ett herracket och har ofta ett något smalare grepp. Därför är de också skonsammare mot armbågen och lättare att kontrollera. Här hittar du vårt breda utbud av damrackets som håller dig på banan.

Välj rätt damracket för padel

Vilken racket som är bäst för dig beror på hur din spelteknik ser ut och på vad du vill öva och finslipa med ditt spelande. När du väljer padelracket kommer du behöva ta ställning till ett par saker:

  • Vikt
  • Tjocklek
  • Form på huvudet
  • Träffytans material och struktur

Om du har möjlighet att prova vänner eller kollegors rackets innan du investerar i ett eget har du mer information att gå på för att kunna göra ett bra val av racket. Om du däremot inte kan testa olika modeller kan du utgå från några grundläggande saker och faktorer innan du bestämmer vilket padelracket för dam du ska köpa.

Padelracket för damer – kontroll och hastighet

När du ska välja ett padelracket för dam kan du basera ditt val på om du vill ha en ökad kontroll eller möjlighet att slå snabba slag. Ett racket med diamantformat huvud kommer ge dig bättre förutsättningar till att slå snabba slag, medan de är något svårare att kontrollera än ett padelracket som har ett runt huvud. Tjockleken på ett padelracket påverkar även den hastigheten i slagen. Här kan du utgå från att ett padelracket för dam som är tjockare ger mer hastighet än om du väljer ett racket som är tunnare.

Om du har spelat padel ett tag och vill börja öva upp din teknik kan du välja ett padelracket för dam som har en strävare yta. En strävare yta gör nämligen att du lättare kan få snurr på bollarna du slår och därmed att du kan utveckla din spelteknik.

Padelrack för dam och nybörjare

Vad gäller padelrack för nybörjare och damer brukar vi rekommendera att börja med en lättare modell. Det är även klokt att som första padelrack för dam välja en modell med ett runt huvud eftersom det är ett racket som låter dig öva upp din förmåga att kontrollera bollen och slagen. En modell som är lätt och rund kommer göra att du får en chans att snabbare lära dig den grundläggande tekniken än om du väljer en modell som har en annan huvudform och som väger lite mera.

array(11) { ["lang-sv"]=> bool(true) ["lang-rtl"]=> bool(false) ["country-SE"]=> bool(true) ["currency-SEK"]=> bool(true) ["layout-left-column"]=> bool(true) ["page-category"]=> bool(true) ["tax-display-enabled"]=> bool(true) ["category-id-19"]=> bool(true) ["category-Dam"]=> bool(true) ["category-id-parent-3"]=> bool(true) ["category-depth-level-3"]=> bool(true) }