Få dina produkter innan jul,beställ senast om00 dagar00 h00 min

Padelracket Junior

Vi är väldigt stolta över vårt utbud av padelrackets för juniorer i alla åldrar. Det innehåller både lättspelade rackets för att upptäcka sporten, och juniorversioner av de stora stjärnornas spadar. De varierar i storlek och vikt, men vad som förenar dem är att de alla är specialanpassade för att underlätta att utveckla tekniken.

Vem kan använda ett padelracket jr?

Det sortiment av padelracket junior du hittar hos oss kan användas av yngre spelare. Vi har padelrackets både för juniorer som spelar för nöjes skull och för dem som vill utveckla sin teknik och kanske börja tävla i framtiden. Det som skiljer padelrackets för juniorer från padelrackets för vuxna är att de är något lättare, samt att många modeller har ett inbyggt skydd mot stötar och repor för att de ska hålla så länge som möjligt. Våra rackets för juniorer passar för:

  • Yngre spelare som precis börjat med padel
  • Spelare som vill ha ett lätthanterligt racket
  • Spelare som vill ha ett racket som inte väger så mycket

Köp padelrack junior med snygg design

Utöver att ett padelracket junior ska göra det möjligt för den yngre spelaren att utveckla sin spelteknik är designen viktig på den rack ni väljer. Designen handlar ju inte enbart om utseende, utan är utvecklat för att passa olika spelstilar. Vårt sortiment är fyllt med rackets från välkända tillverkare i smart design, både vad gäller teknik och utseende. Några märken som finns att köpa här på Padelnest är:

  • Padelrack junior från Adidas
  • Padelracket junior från Head
  • Padelrack för juniorer från Prince

Att ta ställning till när ni väljer padelracket junior

Även om vårt utbud av padelracket junior är ämnade just för yngre spelare skiljer sig våra rackets åt på olika sätt. För att ni ska hitta rätt racket för er junior behöver ni därför titta på ett par saker innan ni väljer modell. 

Först och främst är det viktigt att välja ett racket med en huvudform som är ämnad att främja specifika spelstilar. Runda rackets ger mer kontroll medan diamantformade istället hjälper junioren att slå bollar snabbare eftersom tyngdpunkten och balansen inte ligger precis i mitten på dem. Ett droppformat juniorracket ger både kontroll och hastighet.

Annat ni behöver fundera över är hur ytan på racket ska vara. Med en mjukare yta är det lättare att få till snabba bollar medan en hårdare yta istället ger högre kontroll. Generellt sett brukar en hårdare yta passa nybörjare eftersom det då är lättare att lära sig tekniken. Rackets som har en sträv yta gör i sin tur att man får lite mer kontroll över slagen. På så sätt kan man träna på att få snurr på bollarna i slagen.

array(11) { ["lang-sv"]=> bool(true) ["lang-rtl"]=> bool(false) ["country-SE"]=> bool(true) ["currency-SEK"]=> bool(true) ["layout-left-column"]=> bool(true) ["page-category"]=> bool(true) ["tax-display-enabled"]=> bool(true) ["category-id-21"]=> bool(true) ["category-Junior"]=> bool(true) ["category-id-parent-3"]=> bool(true) ["category-depth-level-3"]=> bool(true) }