Få dina produkter innan jul,beställ senast om00 dagar00 h00 min

Grepplinda Padel

Kvalitativ grepplinda för padel gör ditt padelracket både bekvämare och säkrare att använda, vilket i förlängningen också gör dig till en bättre spelare! Det finns flera olika varianter som har sina fördelar, och vilken du ska välja är en smaksak. Här hos oss på Padelnest kan du köpa grepplinda för padel online från ett stort och varierat sortiment.

På vilket sätt blir mitt padelspelande bättre med grepplinda?

Det finns flera anledningar till att ett padelrack med grepplinda är bättre och lättare att spela med, än ett som är utan. För det första gör det handtaget mjukare och mer följsamt i handen, hur mjukt handtag du vill ha är upp till dig och vad du trivs bäst med. Föredrar du extra mjukt kan du antingen köpa en extra tjock grepplinda till ditt padelrack, eller välja en tunnare sort och linda om padelracket flera lager tills du hittar en nivå som passar dig. 

För det andra hjälper grepplindan att transportera bort svett från ditt padelrackets handtag. Det ger dig ett stabilt och säkert grepp med minskad risk för olyckor. Dessutom ger ett stabilt grepp större precision. Vill du ha extra mycket kontakt mellan handflata och padelrack kan du linda padelracket med klibbig grepplinda, för att på så sätt garantera att handtaget verkligen sitter där det ska i handen. 

Så ofta bör du linda om ditt padelracket

Grepplinda för padel bör bytas ut regelbundet. Det är svårt att ange exakt när detta bör ske, eftersom vi alla använder våra padelrackets olika mycket och med olika mycket slitage.

Bra tumregler att följa för när du ska linda om ditt padelracket:

 • När grepplindan börjar lossna från ditt padelrack
 • Om grepplindan glipar på padelracket, trots att den sitter kvar
 • När lindan på padelracket känns smutsig och obehaglig att hålla i
 • Om du märker att grepplindan påverkar ditt padelspel

Linda padelrack på bästa sätt

Linda padelrack är lättare än man tror. Det finns vissa tips och tricks som gör lindningen bättre, men i slutändan så väljer du det sättet som passar dig och din hand bäst. Du behöver inte välja samma märke på grepplindan som du har på ditt padelrack. Välj det du tycker bäst om!

 1. Börja med att ta bort eventuell gammal grepplinda från ditt padelrack. Du kan också behöva städa handtaget från gamla limrester och smuts.
 2. Veckla ut hela grepplindan och ta av skyddsfilmen helt.
 3. Börja med att applicera lindan på toppen av handtaget, längst bort från själva träffytan.
 4. Spänn grepplindan när du fäster den på ditt padelrack. Då minimerar du glipor och får ett säkert handtag.
 5. Fäst hela tiden grepplindan uppepå annan grepplinda omlott till cirka hälften. Lyft och passa in lindan igen om den inte hamnar rätt direkt.
 6. Desto mer grepplindan överlappar på padelrackets handtag desto tjockare blir handtaget, och tvärtom. Tänk dock på att inte sätta grepplindan för glest på padelrackets handtag, eftersom det leder till glipor och att grepplindan inte får chansen att göra sitt jobb.
 7. När du är nöjd med mängden grepplinda så klipp eller ryck av den och tejpa sedan fast den med den medföljande tejpen.
array(11) { ["lang-sv"]=> bool(true) ["lang-rtl"]=> bool(false) ["country-SE"]=> bool(true) ["currency-SEK"]=> bool(true) ["layout-left-column"]=> bool(true) ["page-category"]=> bool(true) ["tax-display-enabled"]=> bool(true) ["category-id-24"]=> bool(true) ["category-Grepplindor"]=> bool(true) ["category-id-parent-10"]=> bool(true) ["category-depth-level-3"]=> bool(true) }