Få dina produkter innan jul,beställ senast om00 dagar00 h00 min

Padelracket

För att riktigt kunna glänsa på banan behöver du ett padelracket som passar dig och din spelstil. Här hittar du rackets från alla de största tillverkarna i alla former, material och vikt. Vare sig du letar efter ett nybörjarracket som tar dig ut på banan för första gången, eller ett som ger din kick smash mer spinn så är det bara att scrolla vidare.

Vilka olika slags padelrackets finns det?

Det finns många olika slags padelrackets du kan välja mellan. Vilket som är bäst för dig handlar om vilken spelstil du har. Det går alltså inte att säga att ett visst racket är bäst för alla. Även de mest erfarna spelarna har olika favoriter. Det som skiljer olika padelrackets från varandra är följande:

 • Vikt
 • Tjocklek
 • Storlek på träffytan
 • Form på huvudet

Vikt och tjocklek på padelrackets

Padelrackets väger olika mycket. Ett lättare racket brukar passa bra för en nybörjare eller för barn. De är lättare att manövrera än de modeller som är något tyngre. Rackets för damer brukar generellt sett väga lite mindre än de rackets som är för herrar, men det finns förstås också universella alternativ. Om du är relativt ny inom sporten och fortfarande lär dig, eller om du främst tränar padel för nöjets skull, är ett tips att välja en lättare modell. I takt med att du utvecklar din spelstil kan du då senare byta upp dig till en större modell.

Våra modeller kommer också i olika tjocklekar. Ett tunnare padelracket är bra för barn och för den mindre erfarne spelaren, medan en tjockare modell kan vara lämplig om du har en del erfarenhet. Vad gäller tjockleken kan man säga att ett tunnare padelracket är mer lättsvingat och enklare att spela med, medan ett tyngre kan hjälpa dig som vill utveckla din teknik. Tjockleken är ändå inte lika viktig att ta hänsyn till som vikten. De flesta nybörjare kan spela även med de tjockare modellerna.

Träffytan på ett padelracket

Träffytan är det område där bollarna träffar, och det kan vara uppbyggt på olika sätt. Man brukar dela upp ytorna enligt hur mjuka eller hårda de är. Vi har rackets för padel som är riktigt mjuka eller riktigt hårda, men också de som ligger någonstans mittemellan.

Det ytan påverkar är hur mycket fart du kan få till och hur mycket kontroll ditt padelracket ger dig. Om du har ett racket med hårdare yta får du bättre kontroll när du spelar, men med en mjuk yta får du generellt en högre hastighet. Det positiva med ett mjukt racket är alltså att du kan slå snabba bollar, men du får istället något sämre kontroll.

Ytan kan också vara antingen sträv eller len, eller något mittemellan. En strävare yta gör att bollen greppar lite bättre mot ditt rack och att du kan få till spinn på dina slag. Om du önskar finslipa din teknik och börja spela med just spinns kan du därför välja ett av de rackets för padel vi erbjuder som har en något strävare yta.

Diamantformat, runt eller droppformat padelrack?

En till sak som kan skilja ett padelracket från ett annat är vilken form huvudet har. Det finns i huvudsak tre olika former på huvudet:

 • Diamantformade padelrackets
 • Runda padelrackets
 • Droppformade padelrackets

Rackets som är diamantformade är mer framtunga eftersom balanspunkten ligger högre upp. Det ger dig möjlighet att få till slag som ger ordentligt med fart, men nackdelen är att de kan vara svåra att få kontroll över om man inte är så van. Därför brukar man främst rekommendera diamantformade padelrackets till spelare med mera erfarenhet.

På ett runt padelracket ligger balansen i mitten. Det gör att du får bättre kontroll, men att du kanske inte får till lika mycket fart. Om du nyligen börjat spela padel är vår rekommendation att du börjar med ett runt racket tills du har utvecklat din egen spelteknik lite mer. Vi har flera runda modeller du kan bekanta dig med i vårt sortiment.

Du hittar även droppformade padelrackets från erkända tillverkare hos oss på Padelnest. Jämfört med de andra huvudformerna skulle man kunna säga att det här är en blandning av de två ovanstående. Droppformade modeller passar både dig som ska motionera och dig som på sikt önskar börja spela padel på en mer avancerad nivå.

Köp ett nytt padelracket billigt från kända varumärken

Oberoende av hur du spelar eller vad du vill träna på kan du hitta ett padelracket hos oss! Här kan du köpa ett racket från några av marknadens mest erkända tillverkare. Vi är noga med att uppdatera vårt sortiment så att vi alltid erbjuder de populäraste och bästa produkterna. Bullpadel Vertex Control 2019 blev ett mycket populärt racket, som nu har ersatts med Bullpadel Vertex 03 Control 2021. Andra rackets du kan köpa hos oss är bland annat:

 • Padelracket från Adidas
 • Padelracket från Bullpadel
 • Padelracket från Sane
 • Padelracket från Head
 • Padelracket från Nox
 • Padelracket från Black Crown
 • Padelracket från ProIX

Vad du än är ute efter för slags padelracket vet vi att du kommer kunna hitta den hos oss. Köp ditt nya padelracket online till ett riktigt bra pris, med snabb leverans och kom igång med ditt spelande direkt.

array(11) { ["lang-sv"]=> bool(true) ["lang-rtl"]=> bool(false) ["country-SE"]=> bool(true) ["currency-SEK"]=> bool(true) ["layout-left-column"]=> bool(true) ["page-category"]=> bool(true) ["tax-display-enabled"]=> bool(true) ["category-id-3"]=> bool(true) ["category-Padelracket"]=> bool(true) ["category-id-parent-2"]=> bool(true) ["category-depth-level-2"]=> bool(true) }