Få dina produkter innan jul,beställ senast om00 dagar00 h00 min

Träning utanför padelbanan

Du ska inte känna att du måste spela padel för att bli bättre på padel. Precis som i övriga sporter finns det övningar du kan göra utanför banan som förbättrar ditt spel. Padel är en explosiv sport med många snabba rörelser och riktningsförändringar. Här nedan har vi samlat en lista med ett gäng klassiska övningar som är särskilt lämpade för padelspel. Som du kan göra när alla padelbanorna är fullbokade.

Benböj

En bra övning för att träna styrka och explosivitet är benböj. Se till att gå ner djupt och avsluta gärna med ett hopp. För extra träning kan du även lägga till vikter. Detta hjälper dig att förflytta dig snabbt i djupled, exempelvis när du ska fånga upp långa bollar i försvaret.

Plankan

Styrka i mage, rygg och bål är oerhört viktigt för padelspelare, och få övningar är bättre än plankan för att träna detta. Håll en rak rygg och svanka inte. Kroppen ska vara stabil även om någon puttar på dig.

Medicinboll

En medicinboll eller en slamball kanske du inte har hemma, men de finns nästan på alla gym. Lyft en boll med lämplig vikt så högt du kan, och dräm den sedan i backen med full kraft. Gör underverk för smashen.

Gummiband

Har du ingen bur att slå bollar i kan du simulera olika padelslag med ett gummiband. Välj ut ett band med lämpligt motstånd och gör rörelser som liknar de i backhandvolley, forehandvolley, bandeja och smash. Detta tränar både upp styrka och muskelminne tills dess att det är dags för match.

Stepbräda

Fotarbetet på planen är oerhört viktigt i padel. Till skillnad från i tennis där det inte är några problem med långa, släpande steg kan det vara direkt skadligt i padel. Detta eftersom sanden ofta ligger ojämnt över planen, vilket gör att underlaget helt plötsligt kan förändras. Med en stepbräda kan du göra flera olika övningar och få ett varierat träningspass som gör dig snabb och lätt på fötterna.

array(8) { ["lang-sv"]=> bool(true) ["lang-rtl"]=> bool(false) ["country-SE"]=> bool(true) ["currency-SEK"]=> bool(true) ["layout-full-width"]=> bool(true) ["page-cms"]=> bool(true) ["tax-display-enabled"]=> bool(true) ["cms-id-36"]=> bool(true) }