Få dina produkter innan jul,beställ senast om00 dagar00 h00 min

Håll dina bollar fräscha

En av de största löpande kostnaderna i padel är att hela tiden köpa nya bollar, för som du säkert har märkt förlorar bollarna sin studs efter ett tag. Detta leder till att slagen förlorar kraft och att bollen får en oregelbunden studs.

Varför förlorar bollarna sin studs?

Vid tillverkningsprocessen fylls bollarna med gas och sätts i ett rör under ett tryck på 15 psi. Lufttrycket ser till att gasen, och därmed trycket, inte läcker från bollarna innan de ska användas. Luftläckaget påbörjas så fort röret öppnas och skyndas så klart på av all användning. Men ett så pass välkänt och allmängiltigt problem har så klart mötts av en hel del innovationer.

Förvara bollarna under tryck

Den vanligaste lösningen är att helt enkelt försöka återskapa det tryck som bollarna förvaras i från fabrik. Genom att hålla trycket konstant under tiden bollarna inte är i användning kan du begränsa luftläckaget till när bollen är i användning, och på så sätt förlänga deras livslängd. Ett exempel på ett sådant rör är TuboPlus, som dessutom inte behöver någon pump för att trycksättas. Trycket uppnås helt enkelt genom att du skruvar åt locket.

Få liv i gamla bollar

Att få liv i gamla bollar är heller inte omöjligt. Pascal Box från Bullpadel sägs kunna göra just detta. Röret pumpas upp till ett tryck som indikeras på lockets mätare och får sedan ligga i runt 9 dagar. Nackdelen är då att du inte kan spela med bollarna medan du återupprättar trycket, men vi tycker att miljöaspekten och den ekonomiska vinsten för dig väger upp för det flera gånger om. Många användare av Pascal Box vittnar om att istället få göra sig av med bollar när filten på dem slits upp, vilket kanske säger något om dess effektivitet.

Våra produkttips

Vill du börja trycksätta dina bollar? Här är produkterna du behöver!

array(8) { ["lang-sv"]=> bool(true) ["lang-rtl"]=> bool(false) ["country-SE"]=> bool(true) ["currency-SEK"]=> bool(true) ["layout-full-width"]=> bool(true) ["page-cms"]=> bool(true) ["tax-display-enabled"]=> bool(true) ["cms-id-39"]=> bool(true) }